Kolby

Kolby en lille fredelig landsby sydvest på øen og kun 5 km fra hovedbyen Tranebjerg. Byens kirke er en stor middelalderkirke, men der er også andre oplevelser i området. Besøg den smukke Kolby Mølle og Vesborg Fyr, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over havet og det omkringliggende landskab. Eller gå den lange tur omkring Brattingsborg gods, slotshaven og skoven.

Kolby Kås Havn ligger kun 2 km væk og er det perfekte sted til en dukkert eller til at nyde en smuk solnedgang. Permelille med øens enorme gårdbutik ligger også kun 2 km væk. For familier vil vi anbefale et besøg på husmandsstedet Fredensdal- et levende museum fra 1940’erne med gamle husdyrracer. Et besøg på Falkecentret tæt ved Permelille er en fantastisk oplevelse for store og små. Deres fugleshow er betagende, og man kan fotos mens man bærer en af de kæmpestore fugle på sin arm.

Samsø Ferie og campingcenter i Kolby har med kreativ snilde lavet en tidligere ajlebeholder om til svømmepøl. Indendørs finder man øens eneste bowlingbane, og der er desuden en del udendørs aktiviteter.